20 May 2010

Apabila Otai MIC mengamuk...

Dey Roberto, why peoples always don't understand me..?


Timbalan Ketua Pemuda MIC, V.Mugilan di pecat. (click)

Ayoyo..what happen..Samy Vellu?.

Saya berpandangan, MIC kini memang sudah tidak lagi relevan untuk masyarakat India. Ke'diktator'an Samy Velly yang memecat V.Mugilan atas dasar tidak senangnya beliau terhadap Timbalan Ketua Pemuda nya itu yang sering kali membidas kepimpinan Samy Vellu di lihat suatu krisis dalaman parti yang serius. Hilang kepercayaan.

Beberapa hari lepas apabila Samy Vellu mengumumkan penarikan jawatan beliau di dalam MIC yang akan berlaku pada tahun 2011, dengan tak semena-mena V.Mugilan yang sudah lama 'tak puas hati' menempelak Bosnya itu, iaitu dengan meminta Samy Vellu melepaskan jawatan sekarang.

Arakiannya, apabila api di simbah minyak, maka terjadilah apa yang berlaku hari ini, pemecatan V.Mugilan. Bukankah bosnya itu akan berundur pada tahun 2011? Apakah V.Mugilan tak paham bahasa Bahasa Tamil?

Sememangnya MIClah parti yang cekap, V.Mugilan tak tahu Samy Vellu seorang yang cekap..on the spot terus buat..apatah lagi apabila 'berkata-kata'..cepat sahaja memberi alasan berdalih. Memang cekap.

Kisah ini akan terus bermain, selagi Samy Vellu menjadi pengarahnya, dan juga selaku pelakon utamanya..ingatlah kata-kata hikmah beliau.."Saya tidak akan undur macam orang Bodoh"..Siapa yang ingkar, maka samalah nasibnya seperti V.Mugilan..

Teruskan perjuWANGan..MIC..!!

p/s: "Saya tidak akan undur macam orang Bodoh",..tapi saya akan pecat orang-orang yang bodoh..;p

No comments: